Duurzame impact creëren​

door het motiveren van lokale, micro-entrepreneurship.

AFGERONDE PROJECTEN

Een veilige werkplaats voor het JOTO-team

We hebben een veilige werkplaats gebouwd voor het JOTO team in Kibiko, Kenia. Het gebouw zal gebruikt worden als werkplek. hiervoor hebben we onder andere de naaimachines geïnstalleerd. 

Met de watertank naast het gebouw kunnen we regenwater opvangen. Dit water wordt door de vrouwen gebruikt in het huishouden, voor bijvoorbeeld het wassen en koken. 

Duurzame impact en onafhankelijkheid​

Wat is JOTO?

Authenticiteit

De eeuwenoude cultuur van de Masai komt tot uiting in ieder handgemaakt product. Ieder product is origineel. Wij werken vanuit oorspronkelijkheid en laten ons leiden door wat lokaal passend is.

Openheid

Wij zijn open en volledig transparant over onze werkzaamheden, de samenwerking en onze bestedingen.

Verbinding

Verbinding spreekt uit de manier waarop wij samenwerken en zichtbaar zijn. Onze producten stellen ons in staat verbinding te leggen tussen de cultuur van de Masai en verschillende culturen binnen (of buiten) Europa.

HUIDIGE PROJECTEN

Het financieel ondersteunen van de vrouwen in Kibiko tijdens COVID-19

Door COVID-19 ondervinden de vrouwen van JOTO grote financiële problemen. Markten en scholen waren voor lange tijd gesloten met als gevolg dat er momenteel bijna tot geen inkomen meer is.

Helaas kunnen onze vrouwen niet terugvallen op een sociaal vangnet.

Voeding en hygiëne zijn op dit moment bijzonder belangrijk. Eind september kunnen de vrouwen de maïsvelden oogsten waar ze de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. Dit zal hen een tijdje ondersteunen. tot die tijd zullen we hen financieel ondersteunen om voedsel en hygiëneproducten te kopen.

Een volledig onafhankelijke operatie van JOTO Kenya, inclusief (financiële) onafhankelijkheid. Dat is onze ambitie.

HUIDIGE PROJECTEN

Project Voedselzekerheid

JOTO wil investeren in een duurzame toekomst waarin de vrouwen van JOTO leren land te bebouwen. Dit project is lange termijn gericht, met een focus op kennis via training en coaching.

De vrouwen moeten leren wat het beste moment is om de zaden te planten en hoe ze de landbouwgrond in tact kunnen houden. Tevens is het nodig een bodemanalyse te doen, die ons gedetailleerde informatie kan geven over de aard van de bodem.

In april heeft JOTO Nederland, in samenwerking met de vrouwen in Kenia, geld geïnvesteerd om zaden te kunnen kopen die de vrouwen in de nabije toekomst kunnen planten. We vragen momenteel fondsen aan om de kosten van een dergelijke opleiding te dekken.

JOTO KENYA

In Kenia ligt de focus in 2019 op het voltooien van een veilige werkplaats en het verkennen van nieuwe lokale afzetmarkten verkend worden. Bij het lokale JOTO team ligt de focus op het professionaliseren van de productie, het uitbreiden van de collectie en het opzetten van een logistieke structuur.

JOTO NEDERLAND

In Nederland gaan we werken aan het versterken van onze merkpositie en naamsbekendheid. Verder gaan we ons richten op het vergroten van de verkoop: offline in meerdere winkels en op evenementen in Nederland en online in onze eigen webshop.