Duurzame impact creëren​

door motiveren van lokale initiatieven en het micro-entrepreneurship.

Duurzame impact en onafhankelijkheid​

Onze Missie

Het gebied rond Kibiko, hun geboorteplaats, staat droog. Dit maakt het leven van tijd tot tijd uitdagend.

Daarom wordt er naast het houden van vee naar andere financiële middelen gezocht. Voor de Masai is het maken en dragen van kleurrijk kralenwerk al eeuwenlang een vorm van kunst. Met een eerlijk loon en door de winst van elk verkocht product te investeren in lokale projecten, streeft JOTO naar duurzame impact en onafhankelijkheid. De behoeften en wensen van het lokale team zijn onze leidraad.

Een volledig onafhankelijke operatie van JOTO Kenya, inclusief (financiële) onafhankelijkheid. Dat is onze ambitie.

Duurzame impact en onafhankelijkheid​

Wat is JOTO?

Authenticiteit

De eeuwenoude cultuur van de Masai komt tot uiting in ieder handgemaakt product. Ieder product is origineel. Wij werken vanuit oorspronkelijkheid en laten ons leiden door wat lokaal passend is.

Openheid

Wij zijn open en volledig transparant over onze werkzaamheden, de samenwerking en onze bestedingen.

Verbinding

Verbinding spreekt uit de manier waarop wij samenwerken en zichtbaar zijn. Onze producten stellen ons in staat verbinding te leggen tussen de cultuur van de Masai en verschillende culturen binnen (of buiten) Europa.
In het Swahili, een taal die door meer dan 50 miljoen mensen in Oost-Afrika wordt gesproken, betekent JOTO ‘warmte’. Warmte lijkt op de manier waarop we denken en samenwerken. Wij zijn een groep van 26 vrouwen, 23 Masai en 3 Nederlanders, en we maken producten die empowerment geven. Warmte is de kern van onze waarden: authenticiteit, openheid en verbinding.

JOTO KENYA

In Kenia ligt de focus in 2019 op het voltooien van een veilige werkplaats en het verkennen van nieuwe lokale afzetmarkten verkend worden. Bij het lokale JOTO team ligt de focus op het professionaliseren van de productie, het uitbreiden van de collectie en het opzetten van een logistieke structuur.

JOTO NEDERLAND

In Nederland gaan we werken aan het versterken van onze merkpositie en naamsbekendheid. Verder gaan we ons richten op het vergroten van de verkoop: offline in meerdere winkels en op evenementen in Nederland en online in onze eigen webshop.